Určitě všichni víte, že když si domů pořídíte nějaké malé štěně nebo kotě, tak potom máte doma opravdu veliký nepořádek, tedy neplatí to u každého štěněte nebo jiného mláděte, ale ve většině případů, když si pořídíte malé štěně, tak ve většině případů máte doma potom všechno rozkousané. Tohle znám z vlastní zkušenosti. Vzpomínám si, když jsem si před několika lety pořídila opravdu malinkaté štěně, bylo to velice roztomilé, a když jsem potom ho nechala doma samotného, abych ho to naučila, tak jsem potom přišla domů a měla jsem rozkolísanou sedačku a všechny polštáře.

Socializace musí být.

A to nemluvím o tom, že jsem také měla rozkousané moje nové lodičky, které jsem měla na sestřině svatbě, a navíc ty lodičky byly půjčené, takže jsem je. O tom ani neměla, jak vrátit, tak jsem je musela zaplatit. Myslím si, že nejsem jediná, že kdo si pořídí malé štěně, že potom má doma opravdu veliký nepořádek. A to nepočítám, že to také všude zašpiní. Určitě víte, čím psími výkaly. Je to potom velice nepříjemné. Když potom jdete na toaletu a potom do toho šlápnete třeba do nějaké loužičky anebo na něco horšího. Moje babička říkala, že kdyby měla doma takového psa nebo takové štěně, že by se toho štěněte opravdu rychle zbavila.

I štěňata si hrají.

Myslím si, že tohle je opravdu špatné, protože všichni víme, že každé štěně tohle dělá. Ne přeci každý pes se už naučený narodil svého psa. Musíte hygieně naučit.  Tady jste od toho vy, vy páníčci, abyste svého psa naučili hygieně anebo některým základním povelům, protože každý pes by měl znát hygienu a také základní povely. Také si se psem musíte hrát i psi mají rádi hry, protože když si se psem budete hrát, tak to znamená, že ho budete socializovat a pes se díky hře naučí také dokonce nějaké cviky a krásné povely. Takže to neznamená, že jenom malé děti, dospělí si hrají, ale i mláďata si hrají, a to hlavně štěňata.